Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Nyolcmilliárd forintos egészségügyi fejlesztést adtak át

2022. július 22. 17:33
Nyolcmilliárd forintos egészségügyi fejlesztést adtak át

Átadták Mátészalkán az EU-FIRE Kft. 8 milliárd forintot elérő egészségügyi beruházását, amely robotfejlesztéseket is tartalmaz.

Mátészalkán átadták az EU-FIRE Kft. egészségipari nagyberuházását. A cég 8 milliárd forint értékben fejlesztett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban. A beruházás alatt felépítettek egy új üzemet, amelyben a jövőben védőeszközöket, fecskendőket, műtéti segédeszközöket fognak előállítani.

 

A cég nagy mennyiségben tudja majd legyártani az említett eszközöket, köszönhetően a fejlesztésnek. Nem csak új üzemet épített a vállalat, hanem a termelésben átállnak a teljes automatizálásra, valamint robotizált gyáregységeket is létrehoztak, ahol még hatékonyabban folyhat a fejlesztés.

 

Az orvostudománynak nagy segítség a cég gyártási tevékenysége

 

A társaság a kocsordi üzemben már a tavalyi évben elkezdte a gyártást a magyar egészségügy számára. Az ottani gyárban precíziós orvosi fém és műanyag eszközöket készítenek.

 

Mátészalkán évente 300 millió darab fecskendőt terveznek gyártani, mindemellett pedig közel 200 millió darab nitril vizsgálókesztyűt és 350 millió darab injekciós tűt. A két gyárban egyébként az EU-FIRE Kft. 100 alkalmazottal rendelkezik és magyar tulajdonú családi vállalkozásként indultak el 15 éve.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu