Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.15. - szombat, Mária napja van.

Belföldi hírek

Nyitrai Zsolt kérdéseket intézett Oszkó Péterhez

2009. július 16. 22:57
Nyitrai Zsolt kérdéseket intézett Oszkó Péterhez
Nyitrai Zsolt írásbeli kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez a KGR - projekt kapcsán.
Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 91. § (2) bekezdése alapján "Hol tart a Költségvetési Gazdálkodási
Rendszer?" címmel írásbeli kérdést kívánok feltenni Oszkó Péter pénzügyminiszter úrnak. A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Pénzügyminisztérium a Költségvetési Gazdálkodási Rendszer projektjéről a kormány a tavalyi év júliusában döntött. A tervezett rendszer, a KGR a pénzügyi igazgatás legfontosabb elemeinek összehangolását, megújítását célozza. Mindez azért fontos és indokolt, mert a jelenlegi rendszerek üzemeltetési kockázata kritikussá vált. A jelenleg működő rendszer mind az alkalmazások, mind pedig az informatikai infrastruktúra tekintetében elérte teljesítőképessége határát. A KGR közel 1000 intézményt és mintegy 5000 közszférában dolgozót érint. Az új rendszer szinte mindenki számára előnyt jelenthet, hiszen a Magyar Államkincstár kiválthatja elavult technikáját, másrészt olcsóbb és hatékonyabb működést tud majd produkálni.

A terv 100%-os brüsszeli anyagi támogatással, 12 milliárd forintos értékben valósulhat meg. A projekt most fontos mérföldkőhöz érkezett.

Tisztelt Miniszter Úr!

A beszerzési eljárásról és a szerződés részleteiről itthon keveset tudni, de a brüsszeli adminisztrációban elérhető nyilvános információk alapján több kérdés is felmerült. Tekintettel a Brüsszelben jóváhagyott projektek szigorú elszámolási kötelezettségeire, kérem, tájékoztasson arról, hogy a program időben hogyan teljesül a szerződésben foglaltakhoz képest.

A későbbi biztonságos és folyamatos működést alapul véve tudják-e reálisan tartani az eredeti határidőket?
A vállalkozó időarányosan teljesítette-e a 2. mérföldkőig vállalt hardver-, szoftverszállítási és konzultációs feladatait?
Ön miként látja biztosítottnak a program lezárása utáni, kb. 1 milliárd forintos éves támogatási díjak fedezését?

Budapest, 2009. július 16.
Tisztelettel:
dr. Nyitrai Zsolt
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu