Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.29. - kedd, Taksony napja van.

Belföldi hírek

Nyitott az út, hogy az országot alapjaitól építsük újra

2010. április 14. 12:03
Nyitott az út, hogy az országot alapjaitól építsük újra
Interjú Fejér Andorral, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat elnökével, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjével a 2010-es országgyűlési választások első fordulóját követően.
- Hogyan értékeli az országgyűlési választások első fordulójában aratott elsöprő Fidesz győzelmet?

- Természetesen örülök neki, azonban a végső cél elérése, azaz a minél nagyobb egység megszerzése érdekében hatalmas lendülettel dolgozunk tovább. Nem szeretnénk semmit a véletlenre bízni, ezért azokat is szeretném meggyőzni, hogy menjenek el, és szavazzanak ránk, akik az első fordulóban nem mentek el voksolni. Olyan lehetőség megszerzése előtt állunk, amelyre még nem volt példa – nyitott az út, hogy az országot alapjaitól építsük újra.  Minden támogatására szükségünk van tehát a második fordulóban is. Jobban, mint eddig bármikor.
Köztudott, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyeben az országos átlagnál is erősebb volt a baloldal támogatottsága szinte a rendszerváltás óta. Fantasztikus látni, hogy minderről múlt időben beszélhetünk nálunk is. Az emberek megértették, hogy változásra van szükség, amihez a FIDESZ-t választották.

Jász-Nagykun-Szolnok megye, 7. vk.(Kunhegyes)

- Melyek azok a problémák, melyet a következő kormánynak mielőbb orvosolnia kell mind a megyében, mind a választókerületében?

- A helyi, térségi problémákat csak akkor tudjuk orvosolni, ha nemzeti szinten is rend van. Ezért először ezen a szinten szükséges megteremteni a feltételeket.  A gazdasági versenyképességünket meg kell erősíteni, ebben kiemelt szerepe van a kis- és középvállalkozások támogatásának. Mindez új munkahelyek teremtését segíti elő.  Újra kell gondolni a teljes közigazgatási rendszerünket is, egy olcsóbb és hatékonyabb államot kell működtetnünk. Az egészségügy rendbetétele sem várhat tovább. Sorolhatnám még tovább is, hiszen az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása tönkretette az egész országot. Gyakorlatilag nincs olyan terület, amelynek működését, működtetését ne kellene újragondolni.  A reformok meg fogják hozni az eredményt, amelynek hatásait mind megyei, mind pedig választókerületi szinten érezni fogják a lakosok.

Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat elnökével, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje

Fejér Andor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje

 

- Orbán Viktor elmondta, hogy már a kormány megalakulása előtt benyújthatnak több kezdeményezést is a parlamentnek. Van-e olyan javaslat, melyet Ön nyújt be, illetve van-e olyan, ami kiemelten érinti a megyét?

- Személy szerint a kormány megalakulása előtt nem tervezem törvényjavaslat benyújtását. Úgy gondolom, most az a legfontosabb, hogy nemzeti szinten teremtsük meg a változáshoz szükséges alapokat.

Fejér Andor és Szalay Ferenc Orbán Viktor szolnoki látogatásakor

Fejér Andor és Szalay Ferenc Orbán Viktor szolnoki látogatásakor

 

- Az elmúlt évek során nem volt felhőtlen a kapcsolat a kormány és a megyei önkormányzatok között. Ön szerint megváltozik-e a helyzet az új kormány megalakulásával?

- Nyilvánvaló, hogy változni fog. Nagyon nehéz és mondhatom, igazán embert próbáló volt számomra és szerintem valamennyi megyei elnök társam számára is az elmúlt ciklus. Olyan környezetben kellett dolgoznia mind a vezető tisztségviselőknek, mind pedig a hivatali, intézményi munkatársaknak, amely a folyamatos pénzügyi létbizonytalanság miatt teljesen kiszámíthatatlanná és tervezhetetlenné tette a munkánkat. Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy egy megyei önkormányzat például a térség egyik legnagyobb munkáltatója, aki az általuk fenntartott intézményeken keresztül sok ezer ember szociális és egészségügyi ellátásáról, oktatásáról gondoskodik.
Biztos vagyok benne, hogy az új kormány megalakulásával egy teljesen más alapokon nyugvó viszony lesz a megyék és a kormányzat között. Ez jobb lesz mindkét félnek, de a célunk az, hogy a megye lakosai érezzék ennek az új kapcsolatnak a pozitív hatásait.

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu