Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Növelni kell a kis- és középvállalkozások exportképességét

2015. September 23. 11:00
Növelni kell a kis- és középvállalkozások exportképességét

Szabó László miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár az Exportra fel! című fórumon beszélt a  kis- és középvállalkozások exportképességének növeléséről.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Exim, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az önkormányzatok együttműködésével megvalósuló Exportra fel! című fórumsorozatot azzal a céllal indították el, hogy ösztönözzék és támogassák a cégek külpiacra lépését és fejlesszék a hazai beszállítói kapacitásokat. A rendezvényen Szabó László elmondta: az elmúlt fél évben több mint 7,9 százalékkal nőtt a magyar export, ami azt jelzi, hogy a magyar minőségi termékekre és technológiára komoly igény van.

 

Szabó László miniszterhelyettes, export, EXIM, HIPA

 

Szabó László miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár az Exportra fel! című fórumon beszélt a  kis- és középvállalkozások exportképességének növeléséről

 
Hozzátette: A kormány egyik célja az, hogy nőjön a kis- és középvállalkozások exportja, ezért támogatja a vállalkozásokat abban, hogy minél nagyobb számban vegyék igénybe az ösztönzőrendszer eszközeit. Szeretnék, hogy minél több kis- és középvállalkozó szállítson be a nagyobb cégeknek, és ha elértek egy adott fejlettségi fokot, akkor önálló exportra is képesek legyenek - hangsúlyozta. Az exportfejlesztésben a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) az Eximbank Zrt. segítségével olyan csomagot tud nyújtani a kis- és középvállalkozóknak, amely lehetővé teszi, hogy a versenyképes terméküket, szolgáltatásukat külföldön is el tudják adni.


MTI/MCOnet
Fotó: KKM / Exim

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu