Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.02. - Monday, Petra napja van.

Belföldi hírek

Növekvő szerep a kutatásoknak és fejlesztéseknek

2023. March 08. 13:25
Növekvő szerep a kutatásoknak és fejlesztéseknek

Magyarország a kutatás és fejlesztés területén egyre inkább vezető szerepet játszik a régióban.

Jó jel, hogy hazánkban egyre komolyabb szerep jut a kutatási és fejlesztési beruházásoknak. A kormányzat kiemelt figyelmet fordít ezekre a területekre, így számos nagyszabású kutatás-fejlesztési program zajlik 2023-ban.

 

A kormány egyik célja jelenleg a hazai élővilág jobbá tétele, illetve a természetvédelmi területek megőrzése. A kutatások alatt többek között vizsgálják az élőhelyek változásait, a fajok elterjedését és állományait, valamint a környezeti tényezők hatásait az élővilágra. A projektben több mint 20 magyarországi egyetem és kutatóintézet is részt vesz.

 

Rengeteg iparágban zajlik a modernizáció

 

A másik fő szektor jelenleg, ahol folyamatos beruházások zajlanak az az informatikai iparág és a digitális világ. A kormány célja, hogy Magyarország a régió egyik legversenyképesebb országává váljon ezen a területen, így több innováció is zajlik a mesterséges intelligencia, a big data, a kiberbiztonság és az e-kereskedelem területén is.

 

Az idei évben a harmadik olyan szegmens, ahol folyamatos jövő technológiai beruházások indulnak, az az egészségügy. Budapesten és Pécsett is több egészségügyi intézmény vezette már be a robotikát, de Szegeden is számos kutatás zajlik annak érdekében, hogy az ottani klinikákon is meg kezdődjenek a robot műtétek.

 

Mindezeken kívül a fenntarthatóság, a gyárak területén, valamint a mezőgazdaságban is több olyan projektet indítottak a minisztériumok, amelynek eredményeképp még modernebb országgá válhat Magyarország.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu