Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Növekszik a robotika szerepe

2023. February 24. 17:01
Növekszik a robotika szerepe

Jó hír a magyar gazdaságnak, hogy terjednek a jövő technológiát megerősítő infrastruktúrák.

Az elmúlt időszakban a robottechnika és az automatizáció egyre nagyobb szerepet játszik Magyarországon az iparban, valamint a vállalkozások munkafolyamataiban. Az új technológiák bevezetése lehetővé teszik a termelési folyamatok hatékonyabbá és gazdaságosabbá tételét, így az a tény, hogy egyre több vállalkozás dönt úgy, hogy bevezeti ezeket a korszerű technológiákat hazánkban, az rendkívül jövedelmező lehet a jövőre nézve.

 

Az Eurostat adatai alapján Magyarország jelenleg az Európai Unió középmezőnyébe tartozik a robottechnika területén. Hazánkban az autóipar, a fémipar, az élelmiszeripar és az elektronikai ipar a legnagyobb felhasználói a robottechnikának, ám az elmúlt hónapokban újabbnál-újabb szektorok kezdték el használni a bevezetés előnyeit.

 

Megállíthatatlan a robotika terjedése itthon is

 

A cégek egyre jelentősebb mértékben ismerik fel a robottechnológia előnyeit, miután bevezették a rotobokat a munkafolyamatokba. A robotok segítségével a termelési folyamatok hatékonyabbá és gazdaságosabbá tehetők, mindezek mellett a munkaerő kihasználtsága is növelhető.

 

A magyar vállalatok általában a nehéz fizikai munkák elvégzésére, a gyors és pontos munkavégzés biztosítására, a termelési folyamatok optimalizálására, valamint a folyamatos minőségellenőrzés céljából használják ezeket a modern készítményeket.

 

Magyarországon az autóipar az egyik legnagyobb felhasználója a robottechnikának. A Bosch például jelentős beruházásokat hajtott végre hazánkban, hogy tovább optimalizálják a gyártási folyamatot a robotokkal, a BMW pedig az új debreceni gyárában az automatizálásra és a robotikára helyezi majd a hangsúlyt az autók összerakása során.

 

Forrás: MTI, Eurostat
CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu