Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Nőtt az ipari termelés Magyarországon

2014. July 14. 10:48
Nőtt az ipari termelés Magyarországon

A KSH adatai alapján az ipari termelés idén májusban 9,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, így folytatódott az ágazat 2013 szeptembere óta tartó növekedése - ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Központi Statisztikai Hivatal, KSH, ipari termelés

A termelés bővüléséhez elsősorban a járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatokon kívül az élelmiszeripar és az elektronikus fogyasztási cikkek gyártásának növekedése járult hozzá.

A hazai ipar elmúlt időszakban tapasztalt folyamatos erősödése is alátámasztja az előző évek aktív iparpolitikájának sikerét, ezért a Kormány a jövőben is folytatja Magyarország újraiparosítását.


Nemzetgazdasági Minisztérium nemrég azt is ismertette, hogy 3 év alatt három százalékkal nőtt a kkv-k részesedése a magyar exportértékesítésben, ami elsősorban a közepes méretű társaságoknak köszönhető. A kkv-k rendkívül fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, hiszen közel 2 millió embernek biztosítanak munkahelyet, azaz a munkavállalók több mint 73 százalékát foglalkoztatják. A Kormány a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a hazai kkv-k támogatására, ezzel összhangban alkotta meg a Kis- és Középvállalkozások fejlesztésének 2014-2020-as időszakra szóló stratégiáját.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu