Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Nőtt a Tanyafejlesztési Program keretösszege

2021. február 20. 07:00
Nőtt a Tanyafejlesztési Program keretösszege

Az Agrárminisztérium tizedik esztendeje hirdeti meg Tanyafejlesztési Programját, melynek idei keretösszege 858 millió forintra nőtt. A programra február 18-tól jelentkezhetnek az érintettek.  

Az Agrárminisztérium 2011-ben indította el az azóta is nagysikerű Tanyafejlesztési Programját. A tanyavilágban élők életszínvonalának javítása, illetve az alapvető infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése a célja. Mivel a tanyák nem csak az ott lakók élőhelyei, hanem komoly gazdasági egységek, ezért az AM szerint kiemelten fontos támogatásuk.  

 

Tanyavilág

 

A tanyasi élelmiszerek és termékek iránti kereslet nőtt, reneszánszukat élik a tanyán készült portékák. Nagy István agrárminiszter szerint a tanya a magyar nemzeti örökség része, ezért különösen óvni és támogatni kell ezt az életformát.  

 

Elmondása szerint ma már a tanyasiak 55 százaléka városból költözött ki vidékre, így egyre népszerűbb ez az életforma. Az AM az idei Tanyafejlesztési Programjának keretösszegét ezért 858 millió forintban határozta meg. Február 18-tól lehet leadni a pályázati anyagokat. Az elmúlt tíz évben 11,2 milliárd forintot kapott a 2761 sikeres pályázó. Az összeget fejlesztésekre, felújításokra, bővítésre és eszközök vásárlására is költhetik a győztesek.  

 

M. A. 

Forrás: azuzlet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu