Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.27. - hétfő, Emánuel napja van.

Belföldi hírek

Nők 40 program - a kormány segíti az 55 év fölötti nők foglalkoztatását

2013. november 20. 19:06
Nők 40 program - a kormány segíti az 55 év fölötti nők foglalkoztatását
A munkáltatóknak az 55 év feletti munkanélküli nő foglalkoztatásához 1,5 millió forinttámogatást nyújt a kormány. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja mutatta be sajtótájékoztató keretén belül a  „Nők 40” programot.


Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja a sajótájékoztatón


A „Nők 40” program célja, hogy az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt nehéz elhelyezkedési esélyekkel rendelkező, 55 év fölötti nők foglalkoztatását elősegítsék, ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó jogosultsági időt megszerezhessék.  A programban a támogatás maximum 12 hónapra szól, ez idő alatt 10 hónapig a bruttó bér és járulékok 100 százalékával támogatják a munkaadókat a célcsoport foglalkoztatásához - hangzott el.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja mutatta be sajtótájékoztató keretén belül a  „Nők 40” programot.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja mutatta be sajtótájékoztató keretén belül a  „Nők 40” programotDr. Pesti Imre arról tájékoztatott, a körülbelül 3000 budapesti álláskereső nő lehet érdekelt a kormányzati programban, őket a kormányhivatal már levélben tájékoztatta a lehetőségről. Elmondta: főként azokra vonatkozik a támogatás, akiknek a munkaviszonya nem éri el a 40 évet, de meghaladja a 39 évet. Akik nem rendelkeznek a nyugdíjbiztosító intézet erről szóló határozatával,  azoknak a munkaügyi kirendeltség igyekszik segíteni ebben.

Budapest Főváros Kormányhivatala

A munkáltatóknak az 55 év feletti munkanélküli nő foglalkoztatásához 1,5 millió forinttámogatást nyújt a kormány


A Kormányhivatal mintegy 7000 munkaadót keresett meg és hívta fel a figyelmét erre a kormányzati támogatásra. A megeresés nem volt eredménytelen, eddig Budapesten 400-an érdeklődtek a munkaügyi kirendeltségen. Budapesten a kormányzat 200 fő részére 307 millió forint támogatással indítja el a programot, a forrást a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosítja, de az igényeknek megfelelően akár felfelé nyitottnak is tekinthető a program kerete.Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a nőket támogató kormányprogramokról beszélt


Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője emlékeztetett: a kormány az elmúlt három és fél évben több a nők foglalkoztatását ösztönző intézkedést tett, ezzel is kifejezve megbecsülését a nők, az édesanyák iránt azért, hogy munka mellett gyermeket vállalnak. Januártól pedig életbe lép majd a gyed extra, ami lehetővé teszi, hogy az édesanyák részmunkaidőben dolgozhassanak, úgy, hogy nem kell majd lemondaniuk a gyesről, illetve a gyedről.MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu