Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Nő az amerikai cégek beruházása és kutatás-fejlesztése

2019. February 06. 15:06
Nő az amerikai cégek beruházása és kutatás-fejlesztése

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Washingtonban találkozott amerikai vállalatok vezetőivel, közölte: az amerikai vállalatok nem csak tovább kívánják bővíteni és modernizálni magyarországi beruházásaikat, kapacitásaikat, növelni tervezik ezeken belül a kutatás-fejlesztés arányát is.

A politikus elmondta, hogy 16 amerikai nagyvállalat - köztük a General Electric, a Google, az ExxonMobil és az AT and T. - vezetőjével tárgyalt. A cégek elégedettek a magyar üzleti és beruházási környezettel, kifejezetten pozitívan értékelik a józan észre alapozott gazdaságpolitikai döntéseket, elsősorban az alacsony adókat. Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az amerikai-magyar kapcsolatok fontos pillérei az amerikai beruházó cégek, amelyek a második legnagyobb beruházói közösséget jelentik Magyarországon. Hozzátette, hogy az amerikai vállalatokkal az együttműködés rendkívül fontos a magyar gazdaság korszakváltása szempontjából, amikor  fejlesztésorientált időszakba lép a magyar gazdaság.

 

Nő az amerikai cégek beruházása és kutatás-fejlesztése

Szijjártó Péter 16 amerikai nagyvállalat vezetőjével tárgyalt

 

Az amerikai cégek Magyarországon olyan munkahelyeket teremtenek, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek, és ennek révén fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság új dimenzióba helyezésében - tette hozzá. További előny, hogy magyar beruházásaik nyomán az amerikai cégek globális versenyképessége is erősödik, mivel magyarországi termelésük döntő többségét - magyar szemszögből - exportra, azaz a világpiacra szánják, és értékesíteni is tudják - közölte a miniszter. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország ugyan a 92. lakosainak számát tekintve a világ országainak sorában, ám a 34. legjelentősebb exportőr, ami a magyar gazdasági növekedés 4 százalék fölötti szinten tartásához nagy mértékben hozzájárul - mondta Szijjártó Péter.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu