Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Nő a támogatott fogyatékkal élő foglalkoztatottak száma

2013. January 01. 17:12
Nő a támogatott fogyatékkal élő foglalkoztatottak száma
Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkára bejelentette, hogy egy újfajta rendszerben fog működni a fogyatékos emberek foglalkoztatása.

Az átalakításnak köszönhetően hétezerrel nő a támogatott foglalkoztatottak száma. Soltész Miklós elmondta, a rendszer lényege, hogy az azonos fogyatékosságú emberek után ezentúl azonos támogatást kapnak a munkáltatók. Közölte, az új rendszerben is megmarad a rehabilitációs kártya, valamint a szociális foglalkoztatás.Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkárának bejelentéseSoltész Miklós közölte: az akkreditált foglalkoztatási pályázat eredményeként a 326 vállalkozás 27 900 embert tartós, 2400-at pedig tranzit támogatási rendszerben foglalkoztathat. Az új rendszer bevezetésével Magyarország eleget tesz az európai uniós irányelveknek - jelentette ki az államtitkár.


De emellett fontos, hogy eleget tesznek a megváltozott munkaképességű embereknek is, hiszen az az igény kielégítésre került, hogy nőjön a tmogatás és a foglalkoztatottság - véli Soltész Miklós.


Forrás: kormany.hu


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu