Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Nő a katonák és a honvédelmi alkalmazottak bére

2019. January 02. 13:15
Nő a katonák és a honvédelmi alkalmazottak bére

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A kormány 2015-ben döntött arról, hogy összesen 50 százalékkal emelik a katonák illetményét. Ennek utolsó 5 százaléka esedékes most januárban. Öt helyett viszont most 7,4 százalékkal emelik a katonák illetményét - közölte Németh Szilárd, hozzátéve: ez átlagosan 30 ezer forintos havi illetményemelést jelent. Az államtitkár elmondta továbbá, hogy a honvédségnél dolgozó civilek, akik ez évtől egy új besorolásban honvédelmi alkalmazottakként dolgoznak, 4 év alatt egységesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek. A honvédség által foglalkoztatott tanárok számára 45 300 és 79 300 forint közötti lehet az emelés.

 

Nő a katonák és a honvédelmi alkalmazottak bére

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program középpontjában a katonák állnak

 

Bevezették továbbá az úgynevezett honvédelmi alkalmazott kategóriát, amely a honvédelem területén dolgozó - eddig köztisztviselőként dolgozó - civilek számára is jelentős illetményemelést eredményez. Németh Szilárd az intézkedéseket azzal indokolta, hogy a magyar emberek biztonságának, az ország szuverenitásának legfontosabb biztosítéka a Magyar Honvédség, a magyar honvédelem területén dolgozók munkája. Vannak továbbá olyan új kihívások a világban, mint például a terrorizmus, a migráció, a kiberhadviselés, amelyekre válaszokat kell adni. Ehhez arra van szükség, hogy egy erős, ütőképes hadsereget tudjanak építeni, amihez megfelelő emberek kellenek - fejtette ki, kiemelve: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program középpontjában a katonák állnak.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu