Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.20. - csütörtök, Álmos napja van.

Belföldi hírek

Nincs vesztegetnie való ideje Magyarországnak

2010. április 12. 17:37
Nincs vesztegetnie való ideje Magyarországnak
Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón értékelte a választási eredményt, s beszélt a leendő kormányra váró feladatokról.
Orbán Viktor elmondta, hogy a választások első fordulója az irányról szólt, hogy merre menjen az ország, a második forduló pedig az egységről fog szólni, hiszen minél nagyobb az egység, annál közelebb a siker. Véleménye szerint vasárnap a magyar demokrácia megvédte magát, hiszen nyolc év gyalázatos kormányzati teljesítménye után az emberek a demokrácia mellett szavaztak, s "úgy döntöttek a kormány menjen, a demokrácia pedig maradjon".

Orbán Viktor sajtótájékoztató, 2010. április 12. (1. rész)

A Fidesz elnöke a "szavazatszámlálási malőrről" szólva hangsúlyozta, hogy ez már több mint szegénységi bizonyítvány, hogy 2010-re oda jutott az ország, hogy már a szavazatokat sem tudja összeszámolni, s ez is azt bizonyítja, hogy hazánk szétesett és a működésképtelenség határára sodródott.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva az új kormány megalakulásáról elmondta, hogy még nem foglalkozik a kérdéssel, hiszen van egy alkotmányossági rend, amelyet tiszteletben kell tartani. Felhívta a figyelmet, hogy még senki sem kérte fel kormányalakításra, de a választás még nem zárult még le, így illetlenség lenne még kormányról beszélni.


Orbán Viktor sajtótájékoztató, 2010. április 12. (2. rész)
A kétharmadról szólva leszögezte: egy ország nem kettő, hanem három harmadból áll, hiszen véleménye szerint az a politikus, aki kétharmadra törekszik, nem tud figyelni az egész országra, ugyanakkor elismerte, hogy vannak olyan fontos ügyek, amelyekhez egység kell (például a kisebb parlament, az önkormányzati szintek kérdése vagy az elszámoltatás).

Orbán Viktor az eredményhirdetést követően

Orbán Viktor a kettős állampolgárság kérdésével kapcsolatban elmondta, hogy erről a parlament fog majd dönteni. A Fidesz elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy 1998-hoz hasonlóan már a kormány megalakulása előtt alkothat törvényt a parlament, s ebben fontos, szimbolikus kérdések kaphatnak helyet, így a kettős állampolgárság is.


Orbán Viktor sajtótájékoztató, 2010. április 12. (3. rész)

Az elkövetkezendő két hét teendőiről szólva leszögezte, mivel még nem ért véget a választás, a még nyitva maradt mandátumokért mindenkinek dolgoznia kell, azoknak is, akik már mandátumot nyertek az első fordulóban.

Arra a felvetésre, hogy kérnek-e száz napos türelmi időt elmondta, hogy Magyarországnak sincs vesztegetnie való ideje, ezért ők sem kérnek türelmi időt, s mint mondta: munkába kell állni. A Fidesz elnöke három gazdaságilag is fontos lépést említett meg: adócsökkentés, "átfogó támadást" a bürokrácia ellen, illetve a korrupció visszaszorítása, de véleménye szerint szükséges a kormányzati irányítási reform is, hiszen egy hatékonyan működő államnak nagy versenyelőnye van. Nélkülözhetetlennek tartja Magyarország versenyképességének jelentős javítását úgy, hogy közben fenn kell tartani a szociális biztonságot, a Fidesz gazdaságpolitikájának középpontjában a gazdasági növekedés áll.

Orbán Viktor sajtótájékoztató, 2010. április 12. (4. rész)

Arra az újságírói kérdésre, hogy egyeztettek-e már az IMF és az Európai Unió képviselőivel elmondta, hogy konzultációk már voltak, de eddig felhatalmazás hiányában nem született megállapodás. Orbán Viktor szerint a gazdaság nemcsak gyenge lábakon áll, de óriási bizalmatlanág és bizonytalanság is jellemzi. Ebből a helyzetből csak akkor tudják kivezetni az országot, ha minél több megállapodást kötnek minden lehetséges piaci és nem piaci szereplővel.

Orbán Viktor az eredményhirdetést követően tartott beszéde

A Fidesz elnöke cáfolta azokat az információkat, mely szerint más időpontra módosítanák az önkormányzati választásokat.

Orbán Viktor sajtótájékoztató, 2010. április 12. (5. rész)

Rámutatott, hogy oligarchikus, érdekcsoportokat szolgáló kormányzás zajlott Magyarországon, és az állam onnan vonult ki ahonnan nem kellett volna. Egyértelmű - tette hozzá -, hogy őrző-védő szolgálatokra, pénzért megvásárolható biztonságra nincs szüksége az országnak. Elmondta, már készen állnak azok az intézkedési tervek, amelyek révén az ország különböző pontjaira rendőröket fognak vezényelni, és ennek a pénzügyi háttere is meg van.

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu