Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

NGM: visszaesett, ám a várakozások szerint alakul a gazdaság

2017. August 16. 12:36
NGM: visszaesett, ám a várakozások szerint alakul a gazdaság

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint az idei év első három hónapjának kiemelkedő növekedése után 3,2 százalékkal bővült a második negyedévben a magyar gazdaság, ami megfelel az előzetes várakozásnak.

Az idei év második felében az uniós támogatások és az Otthonteremtési Program felfutásának, valamint a hatéves bérmegállapodásnak és adócsökkentéseknek köszönhetően gyorsabb növekedésre számít a gazdasági tárca. A kormány célja, hogy a tartós felzárkózást és versenyképességet a munkajövedelmek növekedésével, az innovatív vállalkozásoknál létrejövő minőségi munkahelyek számának bővülésével érje el. Ezt szolgálja a bérmegállapodás és az adócsökkentést.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a várakozásoknak megfelelően teljesít a gazdaság

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a várakozásoknak megfelelően teljesít a gazdaság

 

2017 első öt hónapjában 12,1 százalékkal emelkedtek a bérek, a kétszámjegyű növekedés pedig erősítette a piaci szolgáltatások gyorsulását. Az építőipar is kimagaslóan teljesített, amiben jelentős szerepet játszott az uniós forrásfelhasználás felfutása, illetve az Otthonteremtési Program által biztosított kedvezmények. A tájékoztatás szerint a növekedés fenntartható, a gazdaság teljesítményének bővülése mentes az eladósodástól, sőt Magyarország külső adóssága folyamatosan csökken. Az egész évre a tekintve a kormány várakozásai szerint 4,1 százalékos növekedés várható.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu