Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

NGM: Gyorsult az ipari termelés növekedése

2014. August 07. 10:58
NGM: Gyorsult az ipari termelés növekedése

A KSH előzetes adatai alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium arról tájékoztatott: gyorsult az ipari termelés növekedése Magyarországon!


2014. júniusában a termelés volumene 11,3 százalékkal volt magasabb Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában. Az idén eddig ez a legmagasabb ütemű növekedés: májusban 10,1 százalékkal, áprilisban 9,7 százalékkal, míg márciusban 10,7 százalékkal nőtt az ipari termelés a nyers adatok szerint. Európában nem minden ország ipara teljesít ilyen jól, ami arra utal, hogy az elmúlt időszak kormányzati döntéseinek köszönhetően a magyar ipar hatékonyabban tudja kihasználni az európai gazdaság stabilizációjából, illetve a belső kereslet növekedéséből fakadó előnyöket.

 

 

Glattfelder Béla belgazdaságért felelős államtitkár
A témában Glattfelder Béla belgazdaságért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak: Örömteli hír, hogy az ipar növekedése tovább tart Magyarországon. A legújabb adatok szerint most már 11%-nál is nagyobb a növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest. Nyilvánvalóan két ok áll a növekedés hátterében: az egyik az exportpiacok bővülése, a másik pedig a hazai kereslet bővülése. Az államtitkár kiemelte az építőipart, tekintettel arra, hogy az új lakások építése 50%-kal haladja meg a megelőző év azonos időszakát.

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu