Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

NGM: Döntés született a devizahitelesek ügyében

2014. November 10. 10:58
NGM: Döntés született a devizahitelesek ügyében

A Nemzetgazdasági Minisztérium  (NGM) megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetséggel a fogyasztói (deviza alapú és deviza) jelzáloghitelek forintosításánál felmerülő kérdésekről.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter , devizahitel
A kormány korábbi döntésének megfelelően folyik a bankok elszámoltatása és a devizahitelek forintosítása.A  most aláírt megállapodásban a felek egyetértettek abban, hogy a lakossági deviza alapú és deviza jelzáloghitelek kivezetése össztársadalmi érdek. A lakossági hitelek devizaárfolyam-kockázatának megszüntetése elsődlegesen az adósok számára fontos, azonban a magyar bankrendszer hosszú távú, stabil működéséhez is nélkülözhetetlen.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a devizahitelek kivezetése nélkül nincs gazdasági növekedés. Megjegyezte, hogy a forintosítással együtt az Országgyűlés megtárgyalja a fair bankokról szóló törvényt is jövő héten. "Ezzel lezárhatjuk azt a felelőtlen, gazdasági és emberi tragédiákkal járó hitelezési időszakot, amelyet a 2010 előtti kormányok politikája okozott" - tette hozzá.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu