Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

NGM: az egykulcsos adórendszer bevezetése továbbra is érezteti pozitív hatását

2012. February 22. 05:12
NGM: az egykulcsos adórendszer bevezetése továbbra is érezteti pozitív hatását
A január–decemberi időszakban 25 ezer fővel emelkedett a versenyszférában alkalmazottak száma a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A minisztérium szerint az arányos, egykulcsos adórendszer bevezetése továbbra is érezteti pozitív hatását: a teljes munkaidőben foglalkoztatottak nettó átlagkeresete decemberben 11,4 százalékkal, az egész évet tekintve 6,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért szintet.

A jelentős keresetemelkedés a versenyszférában foglalkoztatottak 12,8 százalékos, a nonprofit szférában dolgozók keresetének 12,1 százalékos, míg a költségvetési szektorban alkalmazottak 7,4 százalékos nettó bérnövekedésének köszönhető.

foglalkoztatás

A január–decemberi időszakban 25 ezer fővel emelkedett a versenyszférában alkalmazottak száma a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál


A feldolgozóiparban tapasztalt eddigi dinamikus bővülés a kedvezőtlen világgazdasági környezet ellenére is fennmaradt, ebben az ágazatban a foglalkoztatottság 0,7 százalékos emelkedése volt megfigyelhető.

A foglalkoztatottak száma decemberben 0,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest a versenyszféra 5 főnél nagyobb vállalatai körében.Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu