Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

NGM: A munkanélküliség elleni küzdelmet tovább folytatjuk

2015. February 01. 20:03
NGM: A munkanélküliség elleni küzdelmet tovább folytatjuk

4 millió 142 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma, és 7,3 százalékra csökkent Magyarországon a munkanélküliség - ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A 2014. október-decemberi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 172 ezerrel, 4 millió 142 ezerre nőtt. A foglalkoztatás folyamatos javulásában egyre meghatározóbb szerepe van a versenyszféra bővülésének.A foglalkoztatottak számának növekedésében nagy szerepe van a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, a kormány célzott foglalkoztatási programjainak, illetve a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak.Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár
Az Eurostat novemberi, szezonálisan kiigazított adatai szerint 7,3 százalékra csökkent Magyarországon a munkanélküliség. Így hazánk az Unió 28 tagállama közül – Észtország és Spanyolország mellett - a legnagyobb mértékben csökkentette a munkanélküliséget az elmúlt évben. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint "kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy Magyarországon aki tud és akar dolgozni, annak legyen munkája. A munkanélküliség elleni küzdelmet pedig tovább folytatjuk, hogy a munkaerő-piaci helyzet javulása tartós legyen."

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu