Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

NFM: Rezsipontoknál is igényelhetik a segítséget

2014. August 08. 11:00
NFM: Rezsipontoknál is igényelhetik a segítséget

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az emberek felismerték és egyre nagyobb arányban élnek a fogyasztóvédelmi felügyelőségeken működő rezsipontok és a MEKH tájékoztatási lehetőségével.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal  feladatai szerint 2014. január 1-től július 31-ig 6047 hívást fogaditt a hivatal zöld számán, ami 27%-os növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest. A tavalyi indulás óta közel 13 ezer hívás érkezett.  "Ez a tény önmagában is jelzi, hogy az emberek felismerték a hivatal segítségének a lehetőségét és azt is, hogy a Rezsipontoknál is igényelhetik a segítséget" - tette hozzá Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

 

 

Népszerűek a rezsipontok

 


Az év első felében több mint 4500-an kértek segítséget vagy tanácsot a fogyasztóvédelmi rezsipontokon. A növekedés mellett változott a problémafelvetés is az állampolgárok részéről. 2014-ben elsősorban a társasházak rezsicsökkentésével kapcsolatos panaszok jelentek meg, emellett az egységes számlaképpel és a versenypiaci alapon igénybe vehető energiaszolgáltatásokkal kapcsolatban tettek bejelentést, mely utóbbi nem tartozik szorosan a rezsicsökkentéshez.  "Ezen a fogyasztóvédelmi intézményrendszeren keresztül tehát tudnak olyan információhoz jutni az emberek, amelyek a mindennapi életünk során jelentkezhetnek" - véli az államtitkár.

 

NFM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu