Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

NFM: A víziközmű törvény átfogó változásokat hozott

2012. February 07. 11:00
NFM: A víziközmű törvény átfogó változásokat hozott
Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár kifejtette, hogy az ágazat törvényi szabályozásának megteremtése a megfizethető árú ivóvízellátás nemzeti érdekkörben tartását, fenntartható működtetését szolgálja a korábbinál átláthatóbb, ésszerűbb üzemeltetői struktúrában.

Kovács PálMindezt a Magyar Víziközmű Szövetség víziközmű törvényről szervezett konferenciasorozatának nyitóeseményén mondta 2012. február 6-án, Budapesten.A rendezvény fővédnökségét Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter vállalta.


A tavaly decemberben elfogadott víziközmű törvény átfogó változásokat hozott, amelyek fő irányát széles körű parlamenti támogatás övezte.Kovács Pál hangsúlyozta: a törvény tiszta, átlátható viszonyokat teremt a közművek tulajdonosi szerkezete, a szolgáltató társaságok működése és a vízdíjak terén is.


A Kormány a Széll Kálmán Tervben célul tűzte ki a közműszolgáltatási tevékenységek árhatósági feladatainak egyetlen hatósághoz rendelését. E feladatokat a víziközmű szolgáltatás esetében is a Magyar Energia Hivatal látja el.Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu