Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.01.28. - kedd, Károly, napja van.

Belföldi hírek

Népszerűsíteni kell a vállalkozói létformát

2019. november 26. 17:44
Népszerűsíteni kell a vállalkozói létformát

Az Iposz és a Hanza-Parlament konferenciát szervezett, melynek keretében a vállalkozóvá válás népszerűsítése, illetve a munkaerőpótlási ismeretek és jó gyakorlatok kerültek terítékre.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke interjú keretében elmondta, hogy bár Magyarországon nincsenek bevándorlók, a nemzetközi tapasztalatokat itthon is fel lehet használni a belső munkaerőpótlásra. "Példárul, nagyon jó volt hallani, hogy Hamburgban, hogyan próbálják megoldani azt a tőkepótlást, ami egy vállalkozás átörökítéséhez kell." A konferencia során a hallgatóság személyes példával is bepillantást nyerhetett az utódlás kérdésébe: Kovács Miklós, Kossuth-díjas kékfestő büszkén számolt be arról, hogy immár unokája Kovács Mária vezeti sikeresen műhelyét.

 

 

Németh László felidézte, hogy a Hanza-Parlementtel az elmúlt 25 évben nagyon sok projektet valósítottak meg, és további projekteken dolgoznak, többek között a duális képzés kapcsán. "Ezek a tapasztalatok esetlen az új szakképzési törvény finomhangolására is felhasználhatóak lesznek majd."

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu