Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Népszerű az ágazati bértámogatás, februárig megmaradnak a munkahelyek

2020. december 14. 14:48
Népszerű az ágazati bértámogatás, februárig megmaradnak a munkahelyek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint már hétezer vállalkozás igényelte az ágazati bértámogatást munkavállalóira, amellyel garantálják a dolgozók munkahelyét. Összesen ötmilliárd forintos összegről van szó. A további kérelmeket február 8-ig lehet beadni. 

A program lényege, hogy az ágazati bértámogatással, mellyel az állam a cégeket segíti, az igénylő vállalat garantálja, hogy a munkavállalók munkahelye legalább február végéig megmarad. A támogatás november, december és január hónapra együttesen igényelhető. Fontos rögzíteni, hogy mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak jó, ha az adott szakember a cégen belül marad. A kompenzációnak hála nem kell a járványhelyzet miatt esetleges bevételkiesés miatt elbocsátani a munkavállalót.  

 

Lehet támaszkodni az ágazati bértámogatásra

 

A programot decemberben kibővítették, 10-től az utazásszervezők és -közvetítők, a szálláshely szolgáltatás tevékenységet végzők is pályázhatnak a támogatásra, apró változtatással. Mivel a szálláshelyek tekintetében a kormány a novemberre előre rögzített foglalások 80%-át téríti, az e szolgáltatást nyújtó vállalatok csak decemberre és januárra igényelhetik a bértámogatást. A szektor bevonásával nagyjából 150-re becsülik azon emberek számát, akik fellélegezhetnek a legalább februárig biztos munkahelyük miatt.  

 

Az ágazati bértámogatás igényelhető maximális mértéke a minimálbér másfélszeresének összege, azaz személyenként havi bruttó 241 500 forint. A munkáltatónak emellett járulékokat sem kell fizetnie. A részleteket ide kattintva lehet megtekinteni. 

 

 

M. A. 

Forrás:mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu