Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Nemzetközi Szabadság díjat vehetett át Semjén Zsolt

2011. June 29. 15:58
Nemzetközi Szabadság díjat vehetett át Semjén Zsolt

Az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány újonnan alapított elismerését, a Nemzetközi Szabadság díjat elsőként, Semjén Zsoltnak adományozta Az Egyesült Államok egykori elnöke Capitoliumban őrzött szobrának kicsinyített másával a szabadságért és a demokráciáért legtöbbet tevő politikus tevékenységét ismeri el az alapítvány.– olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Semjén Zsolt a Magyarországi Reagan Emlékbizottság elnökeként még az elmúlt év végén kezdeményezte, hogy a magyarság állítson méltó emléket Budapesten annak az amerikai elnöknek, akinek politikája hozzásegítette hazánkat a bolsevizmustól való megszabaduláshoz. Az ünnepélyes átadáson jelen volt többek között Edwin Meese, Reagan elnök egykori igazságügy-minisztere, aki elismeréssel szólt az új magyar alkotmányról, méltatva a benne foglalt értékeket.

A Ronald Reagan Nemzetközi Szabadság Díj (Ronald Reagan International Freedom Award) emlékszobrát a volt amerikai elnök életművét méltató budapesti nemzetközi konferenciát követően nyújtotta át kedden este a Parlamentben Fred Ryan, az alapítvány elnöke a magyar politikusnak.

Az Egyesült Államok elnöke a kommunizmus bukásában elévülhetetlen érdemeket szerzett kormányzása idején. Magyarország mindig hálával emlékezik az Egyesült Államok és Reagan elnök megkérdőjelezhetetlen szerepére a hidegháborús időszak lezárásában, és abban, hogy Magyarország visszanyerte szuverenitását. - áll a Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatójában.

Ronald Reagan születésének 100. évfordulója alkalmából Budapest az egyik helyszíne a volt elnök tiszteletére rendezett európai ünnepségsorozatnak, London, Prága és Krakkó mellett. A centenárium alkalmából hazánkban felállt a Ronald Reagan Emlékbizottság, az év első felében két konferencia is megemlékezett az elnökről, a Magyar Posta pedig Reagan bélyeget és emlékborítékot bocsátott ki.(T.A)

Forrás: MNO

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu