Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.11. - szerda, Árpád napja van.

Belföldi hírek

Nemzetközi gyakorlatok valósulnak meg Magyarországon

2019. november 28. 10:47
Nemzetközi gyakorlatok valósulnak meg Magyarországon

Az Ipartestületek Országos Szövetsége, valamint a Hanza-Parlement által szervezett konferencián bemutatták az "Új Vállalkozó" Erasmus programot, és annak képzéseit.

Rettich Tamás, az Iposz nemzetközi főtanácsosa ismertette, hogy eddig milyen képzéseket szerveztek az "Új Vállalkozó" Erasmus+ program keretében. Elsőként német nyelvű képzést szerveztek, majd motivációs képzés keretében mérték fel a fiatalok vállalkozói kézségét. Rettich Tamás szerint azt tapasztalták, hogy a fiatalok a biztonságra törekednek, inkább helyezkednek el alkalmazottként.

 

 

A vállalkozási ismeretek képzésen belül három fő téma került terítékre: a vállalkozási alapismeretek, jogi alapismeretek, valamint versenyképességi alapismeretek. "Nagyon fontos feladat van előttünk, a cégutódlás megoldás. Szeretnénk egy olyan tananyagot létrehozni, amelyet a felnőttképzés keretében tudunk oktatni." Dr. Hajdan Teofil, ügyvéd a cégutódlás jogi hátterének megvalósulásáról beszélt.

 

Mira Alexander a állalkozások sikeres képzésének modelljeiről és tapasztalataitól beszélt. Elmondta, hogy az országok ugyanazzal a problémával küzdenek, mint például a vállalkozási kézséges hiánya és az elöregedés, ugyanakkor vannak sajátos kihívások is. Kiemelte, hogy a képzések szervezésekor figyelembe kell venni a regionális különbségeket, valamint az egyén fontosságát. 

 

 

A moduláris képzés előnye, hogy lehetőség nyílik csak egy-egy modul elsajátítására is, tehát a vállalkozói képzés keretén belül kereskedelmi szakértővé is lehet válni - fejtette ki. Hozzátette, hogy a tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek a honlapjukon.

Heidrun Bichler-Ripfel, az Osztrák Gazdasági Kamara Alkalmazott Kutatási Intézetének képviseletében a nyelvi képzés tapasztalatairól, annak fejldőséről beszélt. A cél, hogy a menekült háttérű résztvevők elsajátítsák a vállalkozás indításához szükséges szókincset, vagyis B2-es vagy ennél magasabb szintet érjenek el. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu