Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Nemzeti támogatás a magyar mezőgazdaságnak

2015. February 19. 10:52
Nemzeti támogatás a magyar mezőgazdaságnak

A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Czerván György jelentette be a 78 milliárd forintnyi  nemzeti támogatást, amit 2015-ben az ágazat fejlesztésére szánnak.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (Forrás:fidesz.hu)

A kormány a munkaigényes mezőgazdasági ágazatok számára, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése érdekében elindította a „Több munkahelyet a mezőgazdaságban!” programot, amelynek legfontosabb célkitűzése, hogy az egyes ágazatok – különösen az állattenyésztés – megfelelő forrásokhoz jussanak. Ennek keretében a Földművelésügyi Minisztérium 2015-ben, az előző évihez képest mintegy 33 milliárd forinttal több forrást biztosít.Czerván György kiemelte továbbá, hogy a mezőgazdaság nemzetgazdaságban betöltött szerepe egyre jelentősebb.


Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kormány minden eszközzel kiáll a gazdálkodók érdekeinek védelmében is. Újabb rendeletmódosítások segítik a gazdálkodókat, melyeknek célja elsősorban a gazdákra nehezedő teher, a szankciók csökkentése, bizonyos határidők hosszabbítása és a gyakorlatban fellépő problémák megoldása. A rendeletek módosítása a gazdák egyértelmű támogatása mellett hozzájárul a 2007-2013 közötti ciklusban lekötött, Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból kifizetett pénzösszegek optimálisabb felhasználásához is.


-kt-

Forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu