Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: A kkv-knak kedvez az új rendszer

2013. February 07. 09:30
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: A kkv-knak kedvez az új rendszer
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményben ismertette, hogy a kis- és középvállalkozásoknak kedvez az egy éve megújított közbeszerzési szabályozás.

A tavalyi évben az új törvény alapján indított tíz közbeszerzési eljárásból nyolcban (84,16%) hazai kis- és középvállalkozás (kkv) nyert. A nemzeti eljárásrendben bonyolított tendereken ez az arány meghaladta a 90 százalékot.

TransparencyA minisztérium a szakmai konzultáción szervezetek széles körét (többek között a Transparency International Magyarország, Társaság a Szabadságjogokért, K-Monitor, Joint Venture Szövetség, atlatszo.hu, BCE Korrupciókutató-központ, Budapest Intézet képviselőit) hívta   fel arra, hogy tegyenek javaslatokat írásban is a közbeszerzési rendszer további átalakítására.


A minisztérium álláspontja szerint a közbeszerzési gyakorlat nem kizárólag jogalkotással alakítható. A közbeszerzés szereplőinek megfelelő tudatosságán is múlik, hogy általánosabbá válhat-e az alapos tervezés-előkészítés. A költséghatékony beszerzés egyik előfeltétele a verseny minél teljesebb biztosítása. A jogszerű eljárás az ajánlatkérő legelemibb érdekét, a hatékonyságot is szolgálja.-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu