Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Nemzetgazdasági Minisztérium: ne legyen nettó keresetveszteség!

2012. February 09. 11:00
Nemzetgazdasági Minisztérium: ne legyen nettó keresetveszteség!
Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) már keresi a megoldást a munkaerő-kölcsönző cégek bérkompenzációs nehézségeire - közölte az NGM.


A minisztérium közleménye szerint az NGM célja, hogy minél szélesebb munkavállalói körben teljesüljön az elvárt béremelés. A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége az NGM-től várja a megoldást a hazai munkaerő-kölcsönző cégek nevében, utóbbiak ugyanis attól tartanak, hogy ellehetetlenül a működésük a kormány bérkompenzációs szabályozása miatt.


zemélyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége az NGM-től várja a megoldást a hazai munkaerő-kölcsönző cégek nevében


A költségvetési formában működő szervezetek esetén - ide tartozik az egészségügyi intézmények túlnyomó többsége - a bruttó bérek változatlanok, itt minden munkavállaló január elsejével visszamenőleg megkapja a bérkompenzáció összegét, ha a jogosultságról március 15-ig nyilatkozik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

munkavállaló

Cél, hogy minél szélesebb munkavállalói körben teljesüljön az elvárt béremelésA közleményben az NGM rögzíti: a "kiszervezett", nem költségvetési szervi formában működő egészségügyi intézmények - mint formálisan a magánszférába tartozó szervezetek - választhatnak, így vagy végrehajtják a magánszférára vonatkozó elvárt béremelést - és ez esetben az 5 százalék feletti béremelés munkáltatói többletköltségét a szociális hozzájárulási adóból leírják -, vagy visszaalakulnak költségvetési szervvé - és akkor a munkavállalók jogosultak lesznek a kompenzációra.

MTI/MCOnet

-kt-Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu