Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Németország egyetlen mondattal véget vethetne a menekültáradatnak

2015. November 16. 21:16
Németország egyetlen mondattal véget vethetne a menekültáradatnak

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki az M1 csatornának november 16-án, hétfőn adott interjújában, hangsúlyozva: amíg a németek ki nem mondják: ennyi volt, nincs tovább, az ország megtelt - nem fog véget érni a migrációs áradat.

A miniszterelnök kifejtette: a magyar álláspontot Angela Merkel ismeri, mi, magyarok ennyit tudtunk tenni a németek befolyásolásában, de a döntést nekik maguknak kell meghozniuk. Elmondta, hogy a kormány kvótarendszer elleni álláspontját még határozottabban kell képviselnünk, mert most már nem csak bevándorlókat, de terrorveszélyt is szét akarnak osztani. Az nem lehet, hogy a magyarok "terrorveszélyt vállaljanak át" más országokból azzal, hogy azonosítatlan embereket beengedjenek Magyarországra - mondta a kormányfő.


Orbán Viktor


Orbán Viktor miniszterelnök Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs


Az interjúban Orbán Viktor elsősorban a biztonság kérdését taglalta, és leszögezte: bár ezt Európában tabuként kezelik, igenis összefüggés van a párizsi vérengzés és az illegális bevándorlás között. A kormányfő kifejtette: most többen megpróbálják meggyőzni az embereket, hogy semmilyen összefüggés nincs a bevándorlás és a terrorizmus között, és "rendkívül lehangoló ezt látni". Az egész európai politikai vezetésnek fordulatot kell végrehajtania - jegyezte meg. Közölte: nem először fordul elő Európában, hogy egy gondolat hatalmába keríti a politikai döntéshozókat, és a biztonság, a bűnözés szempontjai, a veszélyek "valahogy kiiktatódnak". "Most is egy téves ösvényen járunk", még mindig az a meghatározó vélemény Brüsszelben és néhány nagy EU-tagállamban, hogy a bevándorlás összességében jó, és amit most tesz Európa, az helyes és hasznos - fogalmazott. Hozzátette: holott nyilvánvaló, például a magyaroknak, hogy ez nem így van. Leszögezte: a választók magukhoz fogják hajlítani politikusaikat, de még nem látni, ez mikor következhet be. Angela Merkel ismeri a magyar álláspontot - mondta kérdésre válaszolva a miniszterelnök -, de a döntést a németeknek kell meghozniuk.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter? 

Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban

Kemény szavak Brüsszelben


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu