Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Németh Lászlóné: Megkezdjük az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését

2014. April 09. 10:26
Németh Lászlóné: Megkezdjük az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését

Nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány - jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM-csoport elmúlt négy évi eredményeit értékelő sajtótájékoztatón.

Az MVM-csoport a magyar gazdaság egyik stratégiai szereplője, amely komoly eredményeket ért el, és amelynek tevékenysége a következő időszakban is kiemelten fontos.Németh Lászlóné kiemelte, hogy a kormány megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését, ami egyben segíti a nemzetgazdaság versenyképességének javítását. A nonprofit közműszolgáltató esetben a megtermelt profitot visszaforgatják, a hálózatok üzemeltetésére és fejlesztésére fordítva azt.

 

 

Németh Lászlóné: Megkezdjük az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtésétNem kíván változtatni a kormány a korábban meghatározott energiapolitikán, folytatják a megkezdett munkát - mondta Németh Lászlóné. A hazai energiaellátás biztonságához, az energiafüggetlenséghez, valamint az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtéséhez is különösen fontos a paksi atomerőmű bővítése. Az ezzel kapcsolatos hitelszerződést is az újonnan megalakuló parlament elé terjesztik - ismertette a miniszter Budapesten.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu