Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Német Befektetői Fórumon vett részt Szijjártó Péter és Varga Mihály

2015. January 30. 16:43
Német Befektetői Fórumon vett részt Szijjártó Péter és Varga Mihály

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium Befektetői Fórumot rendezett német nagyvállalatok számára 2015. január 30-án. A Fórumon beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszéde

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a pénteki Német Befektetői Fórumon hangsúlyozta: Kiváló a magyar-német külgazdasági együttműködés, és ezt a jövőben még tovább szeretné erősíteni a magyar kormány. Hozzátette: Magyarország hálás az itt működő német vállalatoknak azért, mert a oroszlánrészt vállaltak abban, a nagyar gazdaság teljesítménye elmúlt időszakban visszakerült Európa élmezőnybe. 22 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatás - ezt a rekordot sem sikerült volna megdönteni a német beruházók nélkül. A Magyarországon működő mintegy 6 ezer vállalat összesen 300 ezer munkavállalót foglalkoztat.

 

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszéde 1.rész

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében többek között kiemelte: bizalom nélkül nincs gazdasági befektetés, vállalkozás, üzlet, munkahely... "A hozzánk érkező német befektetők ezta  bizalmat előlegezték meg nekünk, amelyre igyekeztünk bizalommal válaszolni"- mondta. 2004 és 2014 között 25 németországi cég 35 beruházási projektjét mintegy 80 milliárd forint értékben támogatta a kormány egyedi döntés alapján, melynek eredményeképpen 1122 milliárd forintnyi beruházás valósult meg és több mint 16 ezer új munkahely jött létre az országban.

 

 

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszéde 2.rész

 

 

A szakképzésről szólva elmondta: "Minél több szakemberre van szükség Magyarországon a termelésben; ezt a célt szolgálta a szakképzési rendszer átalakítása, amelyet Magyarország a német mintát alapul véve hajtott végre". A kormány arra törekszik, hogy középtávon a jelenlegi 8 ezerről 20 ezerre emelkedjen a szakképzésben részt vevő gazdálkodó szervezetek száma, és 50 ezer helyett 70 ezer diákot oktathassunk a gyakorlati képzési helyeken - mondta Varga Mihály a német nagyvállalatoknak rendezett befektetői fórumon.  

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu