Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Nem volt probléma a járási hivatalok elindulásakor

2013. January 07. 09:10
Nem volt probléma a járási hivatalok elindulásakor
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint zökkenőmentes volt a járási hivatali rendszer elindulása.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes,


Kisebb fennakadások voltak ugyan - elsősorban az okmányirodáknál -, de ezek is elenyészőek - jegyezte meg a miniszter a Kossuth Rádióban.

A közigazgatás "új kultúrájáról" szólva a tárcavezető azt mondta: "sokan hátrányként szokták megfogalmazni, hogy ha túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak, és akkor is ott lesznek, ha nincs semmilyen elintéznivalójuk".

Ő azonban - folytatta - ezt nem tartja problémának: igenis, "ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik is a feltételezés, hadd menjen" az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba. A cél ugyanis szerinte éppen az, hogy az ügyfél azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó hozzáállásra számíthat. Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot - összegezte álláspontját Navracsics Tibor.

Bő fél évszázad legmélyebb és legátfogóbb reformja teljesedik ki Magyarországon a január elsejével újraindult járási rendszer kialakításával - jelentette ki Navracsics Tibor pár nappal korábban Zalaegerszegen, a zalaegerszegi járási hivatal megnyitóján.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: az államreformnak nem az állam átalakítása a célja, az csupán az eszköz, a cél egy olyan államigazgatás, egy olyan állam kialakítása, amely azokat a polgárokat szolgálja, akiknek az adóforintjaiból működik.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu