Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Nem törvényszerűen jó Magyarországnak, ami jó Németországnak

2016. April 28. 18:25
Nem törvényszerűen jó Magyarországnak, ami jó Németországnak

Így reagált Orbán Viktor arra a kérdésre, egyetért-e Angela Merkel német kancellár szlogenével: "Wir schaffen das" - azaz "Németország megoldja". A magyar miniszterelnökkel a Wirtschaftswoche német gazdasági hetilap készített interjút múlt heti németországi látogatásán.

A kancellár úgy gondolta, döntése jó Németországnak, amit "én elfogadok", de "nem törvényszerűen jó Magyarországnak, ami jó Németországnak" - reagált le Orbán Viktor. A kancellár asszony híres mondását elsősorban a menekültválsággal Németország nyakába szakadt problémákra utalt. A magyar kormányfő a migránsválság kapcsán elmondta: az Európai Unió az EU-Törökország menekültügyi megállapodás következményeként ki van szolgáltatva Törökországnak. A maga részéről azzal a feltétellel fogadta el az EU-Törökország menekültügyi megállapodást, hogy létrehoznak egy határvédelmi rendszert - tette hozzá. "Egy kontinensnek meg kell tudnia védeni magát."Orbán Viktor miniszterelnök a Helmut Kohl, volt német kancellánál tett látogatáson


Az unió rövidesen kifizetik a megállapodás szerinti 3 milliárd eurót Törökországnak, majd következhet az újabb 3 milliárd, és nem látni, ennek mikor lesz ennek vége - véli a magyar kormányfő. Júniusra pedig a törökök el akarják érni a vízummentességet, mely újabb konfliktus forrása lehet - tette hozzá. Ellenkező esetben Törökország átengedheti a menekülteket Európába, tehát az EU-nak meg kell tudnia védenie magát az újabb rohamtól - fogalmazta meg véleményét Orbán a német hetilap 2016. április 22-ei számában.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu