Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.19. - hétfő, Huba napja van.

Belföldi hírek

Nem fordult meg a mozdony

2009. július 26. 18:13
Nem fordult meg a mozdony
Még a mai napon választ vár a Fidesz a rendészeti minisztertől, a sajtótájékoztatóján bemutatott videofelvétel eredete ügyében. Lendvai Ildikó sajtótájékoztatójára reagálva Szijjártó Péter kijelentette: a szocialisták miniszterelnöke ne leveleket írjon a parlamenti pártok frakcióvezetőihez, hanem az államfőhöz menjen, és jelentse be lemondását.
A Fidesz elnöki stábjának vezetője emlékeztetett, hogy az elmúlt száz nap egy illegitim kormány országlása. Szijjártó Péter hozzátette, a Bajnai-kormány brutális, az emberek életét megkeserítő megszorító csomagjairól rendre kiderült, hogy azok feleslegesek, értelmetlenek voltak. A főbb gazdasági mutatók mindegyike jelentősen romlott, az államadósság a GDP nyolcvan százalékát is meghaladta, a hiányt sem sikerült az ígért bűvös határon belül tartani, az IMF-el kötött szerződést - többek között - ezért is módosítani kellett.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója 2009. július 26-án

Európában csökkentik az adókat, hogy növeljék a fogyasztást, támogatják a vállalkozásokat, hogy megmentsék a munkahelyeket: hogy a gazdaság növekedni tudjon. "Ezzel szemben Magyarországon emelik az adót, csökken a fogyasztás, több mint százezer munkahely szűnt meg a válság félrekezelése óta" és a gazdasági visszaesés idei végső számát senki sem meri megbecsülni - foglalta össze a kormány teljesítményét a Fidesz szóvivője.

A megújuláshoz új irány kell - fogalmazott a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Hogy a szocialisták ne tetézzék kormányuk száznapos kártevéseit: lássák be, hogy miniszterelnöküknek a nem a frakcióvezetőkkel van egyeztetnivalója, hanem a köztársasági elnökkel. Mégpedig a lemondásáról és az új választásról. "Magyarország érdeke, hogy mielőbb új választás legyen" - jelentette ki Szijjártó Péter.

"A Magyar Köztársaság igazságügyi és rendészeti minisztere a héten egy nagyon komoly témában foglalt állást" - tért át a Fidesz szóvivője a Draskovics Tibor bejelentése nyomán kialakult botrányra. A politikai megalapozottságú terrorizmus nem gyerekjáték, hanem egy rendkívül veszélyes kérdés.

A rendészeti miniszter egy olyan felvételt hozott nyilvánosságra, melyről azt állította, hogy politikai alapú terrorizmus előkészületeit jeleníti meg. "A közvéleményt ilyennel traktálni csak nagyon indokolt és megalapozott esetben szabad - jelentette ki Szijjártó Péter emlékeztetve, hogy a bejátszáshoz kísértetiesen hasonló felvételeket lehet látni egyes médiumokban, s melyekre korábban a rendőrség azt mondta, hogy azon fiatalok kísérleti csíntevése látható. Ha ez bebizonyosodik, akkor a bizonyítékhamisításról van szó, ezért elfogadhatatlan, hogy a rendészeti miniszter tegnap óta nem vette a fáradságot arra, hogy az ügyben elmondja az igazságot.

Draskovics Tibor még a mai napon álljon elő, hogy ma választ kapjon Magyarország és a magyar közvélemény arra, hogy mi az igazság - szólította fel a Fidesz elnöki stábjának vezetője a rendészeti minisztert.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu