Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Negyven elektromos busszal bővült a Volánbusz

2021. szeptember 06. 10:56
Negyven elektromos busszal bővült a Volánbusz

A Volánbusz állománya 40 darab Mercedes-Benz eCitaro elektromos busszal bővült.

A Volánbusz még a nyár közepén kötött megállapodást 40 darab elektromos autóbusz beszerzésére, a járművek pedig már meg is érkeztek a társasághoz. A közlekedési társaság állománya Mercedes-Benz eCitaro típusú elektromos autóbuszokkal bővült, amelyek elsődlegesen a főváros vonzáskörzetében fognak közlekedni.

 

Az átvett modellek alacsony padlósak, valamint maximum 50 álló utast és 28 ülő utast képesek egyszerre elszállítani. Az új autóbuszok egyetlen töltéssel több mint 200 kilométert képesek megtenni.

 

A Volánbusz a Zöld Busz Program keretein belül szerezte be az új típusú elektromos meghajtású autóbuszokat. A közlekedési csoport összesen 100 darab járműre pályázott sikeresen. A fennmaradó 60 autóbuszt a jövő év elején tervezik forgalomba helyezni a főváros agglomerációjában és több magyarországi megyeszékhelyen.

 

A jelenleg beszerzett buszok Budapest vonzáskörzetében fognak közlekedni

 

Az autóbusz beszerzések mellett a Mobiliti Volánbusz Kft. az elektromos infrastruktúrát is fejleszteni fogja Budapest környékén. Több mint 100 darab elektromos töltőberendezést fognak telepíteni, hogy kiszolgálják az igényeket.

 

A Volánbusz egyre jobban törekszik az autóbuszok fiatalítására és zöldítésére. A vállalati célokkal összhangban így minél több új, alternatív meghajtású, vagy akár zéró károsanyag-kibocsátású buszok forgalomba állítását tervezik a jövőben is.

 

Forrás: MTI/Soós Lajos, Volánbusz
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu