Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Négy ágazat nyolc szakmáját taníthatja a modern hazai oktatási platform

2023. August 11. 10:18
Négy ágazat nyolc szakmáját taníthatja a modern hazai oktatási platform

Demonstrációs és oktatási platformot fejlesztettek ki a győri Széchenyi István Egyetemen, amelyből önálló szabadalom is lehet.

Moduláris felépítésű, kiber-fizikai demonstrációs és oktatási platform készült Győrben a Széchenyi István Egyetemen. Csupán másfél négyzetméter, de négy ágazat nyolc szakmáját képes oktatni hatékonyan – írta meg a gyartastrend.hu.

 

Az 5G-képes, kerekeken guruló, moduláris felépítésű kiber-fizikai platformot a Kiber-fizikai Gyártórendszerek Laboratórium három kutatója fejlesztette.

 

Ez a mini méretű gyártósor mindent megcsinál a fizikai világban, amire a digitális térben adnak ki utasítást, de ez fordítva is igaz. Megformál egy járműipari munkadarabot, de akár fagyit is adagol – tudatta a gyartastrend.hu.

 

Demonstrációs és oktatási platformot fejlesztettek ki a győri Széchenyi István Egyetemen

Demonstrációs és oktatási platformot fejlesztettek ki a győri Széchenyi István Egyetemen

 

Különbözik az elődeitől, mivel használatával látható, illetve mások számára is láttatható a teljes gyártósori folyamat, s egyben valós időben nyomon lehet követni a fizikai folyamatok digitális mását.

 

Jelenleg szabadalmi eljárása zajlik, az azonban bizonyos, hogy az automatizálási és robotikai eszközből egyetemi diákok és technikumok tanulói egyaránt profitálhatnak - számos új ismerettel láthatja el őket a platform.   

 

Így például segíti az interaktív képzést a PLC-programozás, a robot-, mikrokontroller- vagy digitálisiker-programozás, a kommunikációs csatornák kiépítése esetében is – írta meg a gyartastrend.hu.

 

Fotó: Facebook.com/Uni.SZE.Gyor

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu