Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.04. - szombat, Ulrik napja van.

Belföldi hírek

Ne adóztassák meg az adományokat!

2009. július 20. 18:09
Ne adóztassák meg az adományokat!
A szocialista kormány az elmúlt években az áfa-törvény módosításával akadályt gördített az adományozók, a karitatív szervezetek és az egyházak, valamint a rászorultak közé - emelte ki Soltész Miklós sajtótájékoztatóján.
A szocialisták az önmaguk által okozott krízis kezelésére létrehozták a krízisalapot, amelyről "sok minden jót nem lehet elmondani" - fejtette ki Soltész Miklós sajtótájékoztatóján. Minimálisan kezeli csak azt a hatalmas problémát, amely felhalmozódott a társadalomban, és amelynek sajnos egyre többen látják a kárát, illetve nehézkes és bürokratikus - tette hozzá.

Ahelyett, hogy a szocialisták a valódi problémákkal foglakoznának, ahelyett, hogy az egyházakat, a civil szervezeteket, a karitatív szervezeteket engednék dolgozni, illetve őket bíznák meg ezeknek a pénzeknek a kezelésével, hogy ők adhassák át a segítséget a rászorultaknak, ahelyett a szocialista kormány az elmúlt években az áfa-törvény módosításával akadályt gördített az adományozók, a karitatív szervezetek és az egyházak, valamint a rászorultak közé - emelte ki a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője.

Ne adóztassák meg az adományokat! (Soltész Miklós)

Elmondta, ha az egyházak, civil és karitatív szervezetek akár szolgáltatásként, akár pedig áruként adományt kapnak, és ezt ők továbbítják a rászorultak számára, akkor áfát kell ez után fizetni.

Visszaveti, megszünteti a szolidaritást, illetve ebben az évben így a közcélú adományoknak közel 30 százaléka visszaesett, és nem került el oda, ahol valóban szükség lett volna rá - jelentette ki.

Éppen ezért a Fidesz-KDNP továbbra is fönntartja az általa beterjesztett törvénymódosító javaslatot, amely arról szól, hogy ezeket a területeket vegyék ki az áfakörből, és ne kelljen ez után adóznia a civil szervezeteknek, illetve az adományozóknak - emelte ki.

Végül felszólította Szili Katalint, hogy a törvényjavaslatot a parlament utolsó olyan ülésnapján, amikor még ő elnököl, vegye tárgysorozatba, és sürgős tárgyalással döntsenek róla, illetve, hogy segítse ezt a javaslatukat, hogy "a szocialisták között át is menjen". "Én azt gondolom - és remélem is -, hogy az MSZP-nek a nagy öregjei, azok átérzik ennek a problémának a lényegét" - tette hozzá.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu