Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor: Magyarország nyitott, vállalkozó kedvű emberek hazája

2014. July 09. 10:54
Navracsics Tibor: Magyarország nyitott, vállalkozó kedvű emberek hazája

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter is beszédet mondott a Balassi Intézethez tartozó külföldi magyar intézetek igazgatóinak budapesti találkozóján.

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter is beszédet mondott a Balassi Intézethez tartozó külföldi magyar intézetek igazgatóinak budapesti találkozóján

 


A miniszter szerint a Balassi Intézet és háttérintézményeinek tevékenysége lehetőséget ad arra, hogy olyan képet közvetítsünk az országról, amilyet szeretnénk. Navracsics Tibor szerint az is fontos, hogy megmutassák a világnak, Magyarország a tehetséges, fiatal, nyitott, vállalkozó kedvű emberek hazája. Ehhez meg kell találni a megfelelő fiatalokat, akik öregbíthetik Magyarország hírnevét a világban.

 

 

Balatoni Monika kulturális diplomáciáért felelős államtitkár beszédeAz eseményen Balatoni Monika kulturális diplomáciáért felelős államtitkár is beszédet mondott, melyben többek között kfejtette:a jól működő intézményi háló és a kormány által megteremtett keretrendszer alkalmas arra, hogy a kulturális diplomácia megfelelően alakuljon. Az államtitkár hangoztatta: az együttműködés, a nyitottság a Balassi Intézet részéről megvan. A Balassi Intézet egyik fő célja, hogy a magyar kultúra a világ minden táján elérhető, megismerhető legyen. Az elmúlt évben a Balassi Intézet intézményhálózata négy új intézettel bővült: Pekingben, Isztambulban, Zágrábban és Belgrádban.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu