Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor: Komoly fiatalítási tendencia zajlik a közigazgatásban

2012. October 28. 17:23
Navracsics Tibor: Komoly fiatalítási tendencia zajlik a közigazgatásban
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg a harmadik Regeneráció – Kormányzati Karrier Expot 2012. október 27-én. A rendezvényen interjút adott a Belföldi Hírek munkatársának.


Dr. Navracsics Tibor interjújában kifejtette: ma általánosságban véve nehéz fiatalnak lenni, hiszen nagy a munkanélküliség. Élelmesnek kell lenni, hogy az iskoláink elvégzése után megtaláljuk azokat az ismerettségeket, azokat a munkaköröket, ahol el tudunk helyezkedni. "Mi ezzel próbálunk segíteni. Felkínáljuk a kapcsolatteremtési lehetőségeket a fiatalok számára" - mondta Dr. Navracsics Tibor.Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter interjút adott a Regeneráció – Kormányzati Karrier Expón

"A kiállításon több mint 60 kiállító jelent meg, minisztériumok, háttérintézmények és stratégiai partnereik, akikkel kapcsolatot lehet teremteni" - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter, majd hozzátette: többszörös a túljelentkezés minden évben a közigazgatási pozíciókra.

Honvédelmi Minisztérium

Idén több mint 60 standon 8 minisztérium,  államtitkárságok és a kormányzati háttérintézmények mutatkoztak be


"Azon dolgozunk most, hogy a meglévő rendszeren belül is minél több olyan országba és olyan munkahelyekre juttassuk el a fiatalokat, ahonnan jók a tapasztalataink" - mondta a miniszterelnök helyettes, s folytatta: "Egy nagyon komoly fiatalítási tendencia van a közigazgatásban. Látni kell, hogy ma a magyar közigazgatás megújul, nemcsak szakmai, hanem generációs értelemben is. "Nagy siker volt a harmadik Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo

"Minden évben azt tapasztaljuk, hogy ugyanúgy jönnek ide, mint mondjuk egy turisztikai kiállításra. Van, aki csak nézelődik, van, aki konkrét lehetőségekről érdeklődik, de az a lényeg, hogy meg tudjuk mutatni magunkat és hogy érdeklődjenek irántunk. Ez pedig eddig maximálisan teljesült" -  nyilatkozta a 3.  Regeneráció – Kormányzati Karrier Expóról dr. Navracsics Tibor.


MCOnetKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu