Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor: Jelenleg is zajlik a járási hivatalvezetők kiválasztása

2012. October 04. 08:00
Navracsics Tibor:  Jelenleg is zajlik a járási hivatalvezetők kiválasztása

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a járási hivatalok elhelyezése kapcsán már elkezdődött az egyeztetési folyamat az önkormányzatok és az illetékes kormányhivatalok között.

Néhány technikai jellegű jogszabály megalkotása szükséges ahhoz, hogy lezáruljon a járási rendszer kialakításával kapcsolatos jogalkotási folyamat - közölte Navracsics Tibor.

Navracsics Tibor az MTI kérdésére elmondta: az új rendszer kialakításakor figyelmet fordítanak a járások, valamint többek között a helyi bíróságok és a katasztrófavédelmi kirendeltségek illetékességi területeinek összehangolására is. 


Járások

Navracsics Tibor: a végéhez közeledik a járási rendszer kialakításával kapcsolatos jogalkotási folyamatA miniszterelnök-helyettes tájékoztatása szerint a személyzeti kérdésekben a munka "dandárja" viszont csak most következik, mivel jelenleg is zajlik a járási hivatalvezetők kiválasztása. Az ezzel kapcsolatos javaslatokat a megyei kormánymegbízottak gyűjtik össze, a kinevezéseiket pedig a tervek szerint december első felében vehetik át a szaktárcától az új hivatalok vezetői.MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu