Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor ismét a járási rendszerről tájékozódott vidéken

2013. April 05. 09:42
Navracsics Tibor ismét a járási rendszerről tájékozódott vidéken

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ismét ellátogatott egy járási hivatalba, és újfent megbizonyosodott a rendszer zökkenőmentes működéséről.

A járási rendszer idén januárban 30 év után éledt újra, annak az átfogó közigazgatási reformnak az eredményeként, amelyet a Kormány megalakulása után indított útjára.

Oroszlányba látogatott Navracsics Tibor miniszter, ahol dicsérte a a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott, Czunyiné Bertalan Judit által bevezetett gyakorlatot: a kormányhivatal szakigazgatási szervei a járásokban kitelepült ügyfélfogadást tartanak, közelebb hozva az ügyintézés lehetőségét a kisebb településen élőkhöz is.

Navracsics Tibor

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ismét ellátogatott egy járási hivatalba
Navracsics Tibor is megerősítette azt az országos tapasztalatot, hogy bár az okmányiroda reggel 8-tól a polgárok rendelkezésére áll, a tapasztalatok szerint a nagyvárosokban még mindig a munkaidőben történő ügyintézés a gyakoribb. A járási hivatalokban viszont már az ügyfelek 30 százaléka munkaidőn túl érkezik - derült ki.  A járási, a fővárosban kerületi hivatalok a települési és kerületi jegyzőktől átvett államigazgatási ügyeket intézik idén januártól.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu