Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor és Matolcsy György együttműködési keretmegállapodást kötött

2014. April 18. 10:44
Navracsics Tibor és Matolcsy György együttműködési keretmegállapodást kötött

Együttműködési keretmegállapodást kötött Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - adta hírül közleményében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Kormányablak, Kormányhivatal, Navracsics Tibor, MNB

A megállapodás értelmében a hazai megyeszékhelyeken, illetve Pest megyében a Vácott található kormányablakok átveszik a pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványokat, és továbbítják azokat az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának vagy a jegybank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testületnek (PBT).

A keretmegállapodás alapján továbbá a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szándékát fejezi ki az MNB-vel együttműködve egy országos lefedettséget biztosító integrált pénzügyi fogyasztóvédelmi rendszer kialakításában való részvételre.


Az együttműködés révén az MNB, a KIM és a kormányhivatalok célja az, hogy közösen járuljanak hozzá a fogyasztók pénzügyi kiszolgáltatottságának jelentős mértékű csökkentéséhez, pénzügyi fogyasztóvédelmi jogorvoslati érdekeik érvényesítéséhez.

 

KIM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu