Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor: Bővíteni fogjuk a Kormányablakok hálózatát

2012. May 22. 07:35
Navracsics Tibor: Bővíteni fogjuk a Kormányablakok hálózatát

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Szekszárdra látogatott, és a Kormányablakban fejtette ki álláspontját a “Jó Állam”-ról.
Navracsics Tibor elmondta, az elmúlt egy évben nem érkezett negatív visszajelzés az egyablakos szolgáltatást nyújtó egységekről. Hozzáfűzte: a jó állam “arca” a kormányablak, s mivel a jövőben általánossá szeretnék tenni az egyablakos ügyintézést, ezért bővíteni fogják a hálózatot.

A járásokról szólva a miniszterelnök-helyettes elmondta, gyakorlatilag eldőlt, hogy milyen feladatokat fognak ellátni, a törvény végszavazásra vár.Körülbelül az állami feladatkörök felét fogják a járások ellátni - tette hozzá Navracsics Tibor. A miniszter kiemelte, nem a törvényben fogják szabályozni a járások határait, így a települések a jövőben rugalmasan és szabadon válthatnak járást, ehhez nem lesz majd szükség törvénymódosításra.

kormányablak

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a szekszárdi  Kormányablakba látogatott


2011. január 3-án - az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első állomásaként - az ország 29 pontján megnyíltak a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a Kormányablakok. A kormány tervei szerint 2013-ra létrejön a járási rendszer Magyarországon, így az év végére a járási székhelyeken is létrejönnek a Kormányablakok. Célkitűzés, hogy az egyablakos ügyintézés lehetősége minél több állampolgár életét könnyítse meg, ezért folyamatosan bővül nemcsak az ügykörök, hanem a Kormányablakok helyszíneinek száma is.


Forrás: kormany.hu


-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu