Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Navracsics Tibor az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról

2013. December 24. 08:16
Navracsics Tibor az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes év végén emlékeztetett: Négyszázhúsz milliárd forintot vállal át az önkormányzatoktól az állam, így 2014. január elsejétől a nagyvárosok is tiszta lappal indulhatnak majd.


Navracsics Tibor az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról


A miniszter hangsúlyozta: 2010 óta az állam és az önkormányzatok között partnerség áll fenn a feladatelosztásban és a feladatfinanszírozásban. Hozzátette: a feladatmegosztásban profiltisztítást végeztek, elválasztották az állami és az önkormányzati feladatokat úgy, hogy a partnerség fennmaradt a felek között.   A reform második részében a finanszírozást rendezték, hiszen 2010 előtt a kormányzat egyre nagyobb mértékben adott le feladatokat az önkormányzatoknak, az ehhez szükséges forrást viszont egyre szűkítette - magyarázta Navracsics Tibor.  Teljesen adósságmentessé válnak az önkormányzatok


Nem sokkal korábban Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt arról, hogy  a kormány döntésének köszönhetően mostanra 2007 település vált teljesen adósságmentessé, a többi önkormányzat pedig 2014. február 28-áig szabadul meg terheitől. Az államtitkár elmondta, a kormány részéről történelmi jelentőségű döntés volt az önkormányzatok adósságkonszolidációja. Az önkormányzatoknak január 15-éig kell a Nemzetgazdasági Minisztérium számára adatokat szolgáltatniuk.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu