Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Navracsics: Magyarország elkötelezett az EU intézményei mellett

2012. February 10. 05:13
Navracsics: Magyarország elkötelezett az EU intézményei mellett
A magyar kormány minden egyes jogi és törvényalkotási kérdésben áll a szakmai viták elé - mondta záró felszólalásában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az Európai Parlament (EP) Polgárjogi, igazságügyi és belügyi bizottságának (LIBE)február 9-i ülésén.
Az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának kezdeményezésére az EP polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) nyilvános meghallgatást tartott csütörtökön Brüsszelben a magyarországi helyzetről, az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről. Ezen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes képviselte a magyar kormányt.

Az Európai Parlament (EP)

Az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának kezdeményezésére az EP polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) nyilvános meghallgatást tartott


Magyarország elkötelezett a szabadság, jogállamiság és a demokrácia mellett – mondta Navracsics Tibor. Ha egy szimbólumot keresünk a demokráciának, akkor a Fidesz az – fogalmazott a miniszter, majd hozzátette: ő egy olyan párt tagja, amely elsőként küldött roma származású és siketnéma képviselőt az EU-ba.

navracsics

Magyarország elkötelezett a szabadság, jogállamiság és a demokrácia mellett – mondta Navracsics Tibor

 


Navracsics Tibor kiemelte: amellett, hogy Magyarország elkötelezett az EU intézményei mellett, az Európa Tanács nem tehet olyan kötelezettséget, amely a magyar alkotmánnyal ellentétes lenne. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a magyarországi jogalkotási folyamatról az Európai Parlamentben tartott csütörtöki közmeghallgatást követően úgy nyilatkozott: a brüsszeli fórumon sikerült megerősíteni, hogy a kormány érdekelt az uniós intézményekkel való együttműködésben.


Forrás: kormany.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu