Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

NAV 2.0: az EU legversenyképesebb adóhivatala

2017. September 04. 15:27
NAV 2.0: az EU legversenyképesebb adóhivatala

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kijelentette, hogy a NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV 2.0 egy olyan program, amely a következő öt évre határoz meg feladatokat, célja, hogy az adóhivatal valós idejű, papírmentes szolgáltatásokkal segítse a lakosságot és a vállalkozókat, így például egyre több bevallás tervezetét készítse el az adózók helyett. A NAV 2.0 az idei elektronikus szja-rendszer irányát követi, vagyis a fókuszban az online szolgáltatások bővítése és az elektronikus fejlesztések állnak. Tállai András hangsúlyozta: a reális cél, hogy a vállalkozások adóadminisztrációval töltött ideje a felére csökkenjen.

 

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV 2.0 fókuszban az online szolgáltatások bővítése és az elektronikus fejlesztések állnak

 

A program keretében olyan technikai eszközöket és technológiákat helyez üzembe az adóhivatal, amelyek segítségével a nagymennyiségű és gyors ütemben bővülő adatállomány a lehető leghatékonyabban felhasználható. Speciális szolgálatás lesz, hogy mindenki ellenőrizheti az "adóhelyzetét". "A rendelkezésre álló információkat ugyanis az adózók számára is láthatóvá tesszük, amely egy online felületen keresztül bármikor lekérdezhető" - fejtette ki az államtitkár. További előny, hogy az ellenőrzés még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, illetve megsokszorozódik a kockázati elemzések pontossága.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu