Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

NATO-drót - a BV-intézményekben exportra is termelnek

2015. December 09. 17:59
NATO-drót - a BV-intézményekben exportra is termelnek

A szerb határszakasz után nagyon hamar lezártuk a horvát határt is, és mindkét helyen azonnal látható volt az eredmény: órákon belül megfordult a migrációs útirány - mindeközben megindult a NATO-drót gyártása is mondta Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó, aki Csóti Andrással, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokával tartott közös sajtótájékoztatót a Márianosztrai Fegyház és Börtön területén működő üzemben, ahol megindult a NATO-drót üzemszerű gyártása.

"Ha szükséges, az itt előállított anyagokból rövid idő alatt képesek vagyunk a román határszakasz előre kijelölt területein a telepítést végrehajtani" - jelentette be Bakondi György. A miniszterelnöki főtanácsadó elmondta, hogy NATO-drótot Magyarországon egyedüliként a büntetés-végrehajtáshoz tartozó Nostra Kft. gyárt. Az ideiglenes biztonsági határzár szerkezeti elemeinek beszerzését, gyártását, illetve a szállítást a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságai végezték, a karbantartás, javítás szintén az ő feladatuk, amelyet folyamatosan végeznek - mondta.


Az, hogy a termelést a büntetés-végrehajtásra bízták, illeszkedik a kormány törekvéséhez, miszerint a bv-intézmények önellátóak legyenek, az elítéltek termeljék meg ellátásuk költségeit - tette hozzá Bakondi, és emlékeztetett: Magyarország az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez mintegy 72 ezer oszlopot, 247 kilométer drótfonatot és 1100 kilométer NATO-drótot használt fel. Bakondi György kitért arra is, hogy Szlovéniának 24 ezer tekercs NATO-drótot, 16 ezer oszlopot, 48 ezer rögzítőtüskét értékesített Magyarország, Macedóniának pedig 10 ezer tekercs - 100 kilométer hosszú - NATO-drótot, oszlopverő gépet, valamint technikai eszközöket szállítottak.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu