Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Napirenden a digitális oktatási stratégia és a pedagógusok minősítése

2016. September 27. 14:00
Napirenden a digitális oktatási stratégia és a pedagógusok minősítése

Az oktatási kormányzat támogatja a Nemzeti Pedagógus Kar javaslatát azon hét évvel a nyugdíj előtt álló pedagógusok minősítéséről és átsorolásáról, akik nem töltöttek fel portfóliót a legutóbbi eljárás során. Emellett tájékoztatták a köznevelési kerekasztalt a digitális oktatási stratégiában megfogalmazott célokról, és a testület támogatólag nyilatkozott róluk.

Sipos Imre, köznevelési helyettes államtitkár az ülés után beszámolt arról, hogy megteremtik annak a lehetőségét, hogy gyorsított eljárásban jelentkezhessenek minősítő vizsgára az érintettek, ez ingyenes lesz, és a minősítésük legkésőbb március végéig megtörténhet. Ha ezen sikeresen átesnek, január 1-től visszamenőleg pedagógus II.fizetési kategóriába kerülhetnek. 

 

Köznevelési Kerekasztal

Sipos Imre, Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos és Horváth Péter a köznevelési kerekasztal ülése után tartott sajtótájékoztatót

 

Az ülésen a digitális oktatás céljai mellett, az eszközökről, a közép- és hosszú távú lehetőségekről esett szó. A stratégia a magyar iskolarendszer digitalizálásáról szól, de nem foglal állást kifejezett szakmai kérdésekben, tantervekben, tanmenetekben, neveléstudományi témákban. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kiemelte, hogy a további fejlődés elengedhetetlen része a digitális stratégia. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu