Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Napi rendi ponton a jövő évi költségvetés és az adócsomag

2017. May 14. 08:41
Napi rendi ponton a jövő évi költségvetés és az adócsomag

Az Országgyűlés jövő héten kezdi tárgyalni a 2018-as költségvetésről szóló törvényjavaslatot, a képviselők összesen harminc órában fejthetik ki véleményüket az előterjesztésről. A hatnapos ülésen emellett terítékre kerül még a kabinet adócsomagja is.

A második ülésnap elejére tervezett határozathozatalok alatt fogadhatják el egyebek mellett a reklámadóról szóló törvény módosítását. A kormány adóváltoztatási javaslatairól ötórás időkeretben kezdődik általános vita, ami után a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló indítványt tárgyalják. A keddi ülésnap az idei büdzsé módosításának vitájával zárul. Az általános vitában felszólal a nemzetgazdasági miniszter, az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnöke.

 

 A jövő évi költségvetést és az adócsomagot kezdi tárgyalni az országgyűlés

A jövő évi költségvetést és az adócsomagot kezdi tárgyalni az országgyűlés 

 

A képviselők szerdán, csütörtökön és pénteken fejthetik ki véleményüket a büdzséről. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkából élők költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét, szerinte a cél változatlan: a teljes foglalkoztatottság, a gazdasági növekedés fenntartása és a biztonság erősítése. Pénteken vitathatják meg a Fidesz-KDNP-javaslatát a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról. 


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu