Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.24. - hétfő, Mátyás napja van.

Belföldi hírek

Nagyon népszerű lesz a foglalkoztatást ösztönző program

2020. február 03. 11:17
Nagyon népszerű lesz a foglalkoztatást ösztönző program

"Égnek a vonalak" az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, olyan sokan érdeklődnek a tárca új, a foglalkoztatás ösztönzésére indított programja iránt - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Az államtitkár közölte: az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátával rendelkező régiókban indították el a programot, amelyben a pályázó kkv-k vállalják, hogy legalább 3, legfeljebb 15 fővel növelik a foglalkoztatottak számát. Konkrétan az észak-alföldi, az észak-magyarországi, a dél-dunántúli vagy a dél-alföldi régióban működő vagy újonnan létrehozott telephelyekről van szó.

 

Nagyon népszerű lesz a foglalkoztatást ösztönző program

 

A programra 12 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás mértéke két teljes évi bérköltség 70 százaléka kisvállalkozások és 60 százalék a közepes vállalkozások esetén. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 8 millió, maximum 90 millió forint - mondta az államtitkár. Hozzátette, a támogatásra június 1-ig lehet pályázni, de arra számítanak, hogy a keret néhány hét, vagy hónap alatt kimerül.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu