Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.03.30. - hétfő, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

Nagykanizsa polgármestere mondjon le!

2009. július 31. 07:59
Nagykanizsa polgármestere mondjon le!
A Fidesz-KDNP frakció, valamint a Fidesz nagykanizsai elnöksége lemondásra szólította fel Marton István polgármestert - jelentette ki sajtótájékoztatóján Bene Csaba, a képviselőcsoport vezetője.
Marton István a 2006-os választásokon a Fidesz jelöltjeként nyerte el a polgármesteri széket - emlékeztetett Bene Csaba, hozzátéve: a megválasztott polgármester nem írta alá a frakciószabályzatot, majd képviselőcsoporttal szemben, sorra eltérő álláspontra helyezkedett.

A polgármester mondjon le (Bene Csaba)

2007 őszén a frakció nem támogatta a polgármester fizetésemelési igényét, ingatlan eladási és vásárlási ügyekben Marton István rendre "a közgyűlés állásfoglalásával ellentétesen járt el". "Két ügyben is fegyelmi eljárást kezdeményeztünk polgármester úr ellen", melyek eredményeként az önkormányzat fegyelmi bizottsága megállapította fegyelmi vétséget, és megrovásban részesítette Marton István - közölte a Fidesz nagykanizsai frakcióvezetője.

A hivatali gépkocsi cseréjére a város tízmillió forintot biztosított a polgármester számára, melynek felhasználásáról szintén nem sikerült egyetértésre jutni Marton Istvánnal. A 2009. évi költségvetést mindenféle előzetes egyeztetés nélkül nyújtotta be a polgármester, melyet hosszas munka eredményeként, számos kiegészítéssel lehetett csak elfogadni.

"Munkáját az önkényeskedés, és az egyeztetések hiánya jellemezte" - közölte Bene Csaba. Ennek következtében több mint húsz alkalommal sértette meg a helyi szmsz-t. Több mint harminc alkalommal vállalt kötelezettséget ellenjegyzés nélkül, és a jegyző számtalan esetben volt kénytelen törvényességi észrevételt tenni.

Nagykanizsa közgyűlésében "méltatlan, személyeskedő hangulat alakult ki". "Mi a városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai, a kanizsai polgárok érdekében kívánunk dolgozni, így elutasítunk minden olyan tevékenységet, mely a város lejáratását szolgálja" - jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve: véget kell vetni a botrányos közgyűléseknek, állandó sajtóüzengetéseknek, személyeskedéseknek.

A nagykanizsai polgárok nem látják a város fejlődését, aminek az egyik oka az, hogy a polgármester nem tud együttműködni a közgyűléssel. Bene Csaba az önkormányzati törvényre utalva kijelentette: a közgyűlés felelőssége a döntések meghozatala. E testülettel "nem tud, és nem akar együttműködni" Marton István polgármester.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu